The Shop

Tom strompelt voor aleh

Beste familie en vrienden,
20 maart is het zover! Ik ga de marathon van Jeruzalem lopen. Niet helemaal, zo gek ben ik ook weer niet. Wel 10 hele kilometers, dat is al zwaar zat voor mij. Nu denk je waarschijnlijk, is dat nou zo speciaal? Nee dat is het niet. Ik denk dat zelfs de meest onsportieve onder ons al een eind kunnen komen. Maar de organisatie waar ik voor loop is wel speciaal. Ik loop namelijk niet voor mijzelf, maar voor ALEH. De organisatie waar ik (op moment van de marathon) bijna 8 maanden vrijwilligerswerk voor mag doen. Dit moment wil ik graag aangrijpen om ALEH te promoten en jou zo lief aan te kijken of je wat over hebt voor deze mooie organisatie. Hoe gaaf dit project is hebben sommige (misschien jij wel ;)) mogen ervaren toen jullie Israël bezochten.

Maar wat is ALEH nou precies? Misschien heb je dat helemaal niet helder, dus zet ik het nog maar even kort op een rijtje.
- Aleh heeft 4 locaties in Israël en daarmee is het de grootste gehandicaptenorganisatie van Israël. Ik zit in ALEH Negev in het zuiden van Israël. Eigenlijk is dit een dorp ingericht voor de lichamelijk en verstandelijk gehandicapten bewoners met alles erop en eraan. Zoals een hydrotherapiezwembad, school, safari en dagbesteding. Daarnaast is er een revalidatiecentrum, intensieve zorg ziekenhuis, kinderdagverblijf etc. etc.
- Totaal zorgt ALEH voor 750 gehandicapten bewoners, ALEH Negev heeft ongeveer 140 vaste bewoners en daarnaast vele mensen die elke dag naar ALEH toekomen.
- Daarnaast hebben vrijwilligers een belangrijke rol in het project van ALEH Negev, wil je er toevallig een paar maandjes tussenuit?;)
Er is nog veel meer te vertellen over ALEH (Negev). Daarvoor verwijs is je naar de website: www.aleh.nl

Hartelijk dank dat je dit hele verhaal hebt gelezen en daar je tijd voor genomen hebt! Hartelijk dank als je wat over hebt voor ALEH. En vergeet ALEH vooral niet als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen in het buitenland!

Groetjes,
Tom

The Jerusalem Marathon

Contributors

Page Size: